Wij gebruiken cookies op deze site om jouw ervaring te verbeteren.

0001
Jouw score

Hoe hoger je score, hoe meer je ziet

Nieuwsgierige mensen worden beloond! Hoe meer je scrolt, klikt, kijkt en leest, hoe meer je ontgrendelt. Ga op avontuur en speel deze site helemaal uit.

Online campagne voor de Vereniging Hogescholen

hvidt_header

Hoe we werkend Nederland aan de deeltijdstudie kregen door hun grootste twijfels weg te nemen

Of je nu wil doorgroeien naar een andere functie, verdieping zoekt om nóg beter te worden in je vak, of iets compleet nieuws wil leren: je bereikt het met een deeltijdstudie aan een hogeschool. In 2017 lanceerde GH+O daarom Heel veel in Deeltijd, een online campagne waarmee de hogescholen van Nederland gezamenlijk het parttime studieaanbod onder de aandacht te brengen. In het tweede jaar van de campagne richtten we ons specifiek op mensen die al serieus nadachten over een deeltijdstudie, maar nog een zetje nodig hadden om hun laatste twijfels weg te nemen. Daarvoor zetten we drie inspirerende alumni in. Want wie kan je nou beter overtuigen, dan iemand die ooit voor dezelfde keuze stond?  

website

Hoe trek je twijfelaars over de streep?

Het aantal deeltijdstudenten bij hogescholen neemt al jaren af. Niet dat mensen niet beseffen hoe belangrijk en fijn het is om je te blijven ontwikkelen. Maar ze denken dat een deeltijdstudie veel te moeilijk voor hen is, te veel tijd kost of dat ze het gewoonweg niet kunnen betalen. Hoe trekken we deze twijfelaars toch over de streep? Door de barrières weg te nemen én in te spelen op wat hen drijft met relevante tips en inzichten. Daarom richtte de campagne zich op: Switchers (‘Ik wil het helemaal anders’), Verdiepers (‘Ik wil beter worden in wat ik doe’) en Doorstromers (‘Ik wil een andere functie’). Drie bekende deeltijddoelgroepen, elk met hun eigen motivaties, angsten en behoeftes.

Een eerlijk verhaal van een ervarings- deskundige. Daar kan geen marketing- strategie tegenop

heelveel

De verhalen van de drie alumni vormden het vertrekpunt voor alle content. In een video vertelt elke alumnus over zijn of haar keuze voor een deeltijdstudie: waarom wilden ze weer studeren, waar liepen ze tegenaan, en wat heeft het hen opgeleverd. Via social media deelden we specifieke tips en achtergrondinformatie, gericht op de twijfels en behoeftes van de drie doelgroepen. Op heelveelindeeltijd.nl kwam alle content samen. Ook vonden bezoekers hier het deeltijdaanbod van alle hogescholen: duizend-en-één opleidingen, cursussen en trainingen. Via een gebruiksvriendelijk zoekfilter konden bezoekers snel een opleiding in de buurt vinden, en doorklikken naar de opleidingspagina van de betreffende hogeschool. Zodat ze zich zich meteen konden aanmelden, als al ze dat wilden.

De alumni kunnen het weten
alumni
alumni2
alumni 3